Παγκόσμια Ημέρα Υπνου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου έχει θεσπιστεί από τον Παγκόσμιο Σύλλογο Ύπνου με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού. Ο ύπνος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και αποτελεί έναν από τους τρεις πυλώνες της καλής υγείας μαζί με την ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου είναι αφιερωμένη στη σημασία του κιρκάδιου ρυθμού στον υγιή ύπνο, ο οποίος ρυθμίζεται από τον ίδιο τον οργανισμό (βιολογικό ρολόι) αλλά επηρεάζεται και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το φως του ήλιου.

Ο κύκλος ύπνου-εγρήγορσης ρυθμίζεται από μία ορμόνη που παράγει ο οργανισμός μας, τη μελατονίνη. Το ρολόι του οργανισμού μας ελέγχει πόση μελατονίνη παράγεται κατά τη διάρκεια του 24ώρου ώστε να επιτευχθεί ο ύπνος ή η πρωινή αφύπνιση.

Αναζωογονητικός ύπνος, ευχάριστο ξύπνημα !

Όταν η μελατονίνη συνάντησε τη βαλεριάνα γεννήθηκε η Valetonina®, ένα συμπλήρωμα διατροφής της εταιρείας Win Medica.

Η Valetonina® έχει έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό, ο οποίος επιτρέπει την απελευθέρωση των δύο συστατικών της σε διαφορετικούς χρόνους. Η επικάλυψη του δισκίου, η οποία περιέχει τη μελατονίνη, διαλύεται γρήγορα συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για να αποκοιμηθούμε. Στο εσωτερικό του δισκίου, δηλ. στον πυρήνα, βρίσκεται η βαλεριάνα, η οποία απελευθερώνεται σε δεύτερο χρόνο προσφέροντας έναν παρατεταμένο και ήρεμο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το αποτέλεσμα είναι ένας αναζωογονητικός ύπνος αλλά και ένα ευχάριστο ξύπνημα που βελτιώνει την ευεξία, τη διάθεση και την ανταπόκριση στην καθημερινή δραστηριότητα.

Η Valetonina® πέρα από αναγνωρισμένο συμπλήρωμα διατροφής για την προαγωγή του ύπνου με φυσικό τρόπο είναι αποδεδειγμένα και ένας πολύτιμος σύμμαχος για την καταπολέμηση, σε κάθε ηλικία, των αποτελεσμάτων του τζετ λαγκ (jet-lag).

Διατίθεται στα φαρμακεία.

 

Λίγα λόγια για τη Win Medica

Η Win Medica είναι μία ελληνική φαρμακευτική εταιρεία με ταχύτατη ανάπτυξη που δραστηριοποιείται στην φαρμακευτική αγορά από το 2008 μέσω στρατηγικών συμμαχιών με καταξιωμένες ερευνητικές εταιρείες για την εισαγωγή και κυκλοφορία καινοτόμων σκευασμάτων, ενώ παράλληλα αναπτύσσει υψηλής προστιθέμενης αξίας γενόσημα φάρμακα. Τοποθετείται στρατηγικά στις ανερχόμενες αγορές των βιοτεχνολογικών προϊόντων και επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη μέσω εθνικών και διεθνών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Σήμερα απασχολεί 135 εργαζομένους με μεγάλη εμπειρία στη φαρμακευτική αγορά.

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 91443/23-12-2015
(Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυες, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.