Η ACCORD προσφέρει δύο εκατομμύρια δισκία υδροξυχλωροκίνης στη μεγαλύτερη κλινική μελέτη για τον COVID-19, που αφορά 40.000 Υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Η Win Medica είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για την σημαντική δωρεά από τον στρατηγικό εταίρο της, την Accord Healthcare. Η Accord Healthcare Ltd είναι το Ευρωπαϊκό υποκατάστημα της Intas Pharmaceuticals και ο μεγαλύτερος σε όγκο προμηθευτής γενοσήμων φαρμάκων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS). H Accord συμμετέχει στη μεγάλη πολυεθνική μελέτη για την πρόληψη λοιμώξεων από τον COVID-19 με τη χρήση υδροξυχλωροκίνης, ενός φαρμάκου που μπορεί να έχει αποτέλεσμα στην πρόληψη ή/και ελάττωση των συμπτωμάτων από τον COVID-19, σύμφωνα με τις στοχευμένες ερευνητικές προτεραιότητες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ). Η μελέτη COPCOV (τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη προφύλαξης  από τον ιό COVID-19 με χλωροκίνη / υδροξυχλωροκίνη σε δομές υγείας) είναι παγκόσμια και περιλαμβάνει τη συμμετοχή 40.000 Επιστημόνων που εργάζονται στην πρώτη γραμμή του συστήματος υγείας φροντίζοντας ασθενείς με COVID-19 και πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Επικεφαλής της μελέτης COPCOV είναι Βρετανοί επιστήμονες, του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με τη συμμετοχή  διεθνώς καταξιωμένων επιστημόνων από πολλές ηπείρους και χρηματοδοτείται από το Welcome Trust (μη κερδοσκοπικός Οργανισμός που υποστηρίζει θέματα υγείας).  Η Accord θα συνεισφέρει στη μελέτη προσφέροντας δύο εκατομμύρια δισκία υδροξυχλωροκίνης δωρεάν, μαζί με άλλα δύο εκατομμύρια δισκία του εικονικού φαρμάκου.

Ο Δρ. William Schilling, συν-επικεφαλής ερευνητής Iατρός  Επιμελητής Λοιμωξιολογίας/Μικροβιολογίας, Mahidol Oxford Tropical Medicine Research Unit, Ταϊλάνδη εξηγεί τους λόγους άμεσης έναρξης της παγκόσμιας μελέτης. «Είμαστε σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να βρούμε αποτελεσματικές θεραπείες και προληπτικά μέτρα καθώς η πανδημία του COVID-19 μεγαλώνει. Αυτό που γνωρίζουμε ήδη είναι ότι η χλωροκίνη έχει αντι-ιική δράση ενάντια στον SARS-CoV-2 σε κυτταρική καλλιέργεια, όπως συμβαίνει για τον σχετικό ιό SARS-CoV.»

Ο καθηγητής Sir Nicholas White, Wellcome Trust Principal Fellow Ιατρός-Σύμβουλος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σημειώνει: «Η υπόθεση για αυτή τη μελέτη είναι ότι η χλωροκίνη και η υδροξυχλωροκίνη μπορούν να επιβραδύνουν τον ιικό πολλαπλασιασμό σε άτομα που έχουν εκτεθεί, ελαττώνοντας ή αποτρέποντας τη μόλυνση. Υπάρχει εκτεταμένη εμπειρία με αυτά τα καλά εδραιωμένα φάρμακα στην πρόληψη και θεραπεία της ελονοσίας και των ρευματολογικών παθήσεων. Πρέπει να μάθουμε επειγόντως σε μια μεγάλη, καταληκτική μελέτη, εάν μπορούν να αποτρέψουν τον COVID-19. Αν αποδειχθούν αποτελεσματικά, τότε θα είναι ένα άμεσα προσιτό και οικονομικό προληπτικό μέτρο για άτομα υψηλού κινδύνου, όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης».

Ο Δρ James Burt, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής της Accord δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που η Accord ανοίγει το δρόμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην τρέχουσα πανδημία του COVID-19. Εκτός από την παροχή επιστημονικών συμβουλών, οι ομάδες μας εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο, σε δύσκολους καιρούς, για να παράγουν την απαιτούμενη υδροξυχλωροκίνη και το αντίστοιχο placebο (εικονικό φάρμακο)  για αυτή τη ζωτικής σημασίας μελέτη. Πρόκειται για μια σημαντική  πρωτοβουλία της Accord για την παροχή βασικών φαρμάκων σε άτομα που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των επαγγελματιών υγείας που βρίσκονται  στην πρώτη γραμμή, τους ασθενείς και την κοινωνία γενικότερα

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη μελέτη COPCOV:

Dr John Bleho

E-mail: John@tropmedres.ac

 

Σχετικά με την Accord Healthcare

H Accord Healthcare, είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες γενοσήμων και βιο-ομοειδών στην Ευρώπη (Accord Healthcare Europe). Έχει ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά αποτυπώματα στην αγορά των γενοσήμων και βιο-ομοειδών φαρμάκων σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το αποτύπωμα αυτό επιτρέπει στο να προσφέρει ζωτικά φάρμακα σε προσιτές τιμές, για τα Συστήματα Υγείας και τους ασθενείς. Με βιομηχανικές μονάδες παραγωγής στο  Harrow, Fawdon και Barnstaple και ένα μεγάλο κέντρο διανομής στο Didcot, προμηθεύει το 20% των γενοσήμων φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προσέγγισή της είναι ευέλικτη και καινοτόμος ώστε πάντα να βελτιώνει τα προϊόντα της και την πρόσβαση των ασθενών σε αυτά. Η Accord σκέφτεται διαφορετικά και αποδίδει περισσότερα, προς όφελος των ασθενών όλου του κόσμου.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Accord στην Ελλάδα είναι η Win Medica A.E.