Κυκλοφορία στην Ελλάδα της πρώτης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης

Η Win Medica, με αίσθημα ικανοποίησης ανακοινώνει την κυκλοφορία της 1ης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης στην Ελλάδα. Το φάρμακο ενδείκνυται, για τη μείωση της διάρκειας της ουδετεροπενίας και της συχνότητας εμφάνισης εμπύρετης ουδετεροπενίας σε ενήλικες Ασθενείς που ακολουθούν κυτταροτοξική χημειοθεραπεία, για την αντιμετώπιση κακοήθους νόσου. Η μακρά δράση του φαρμάκου, οφείλεται στην προσθήκη ενός μορίου πολυαιθυλενογλυκόλης (PEG) στη Φιλγραστίμη. H Φιλγραστίμη αυξάνει το μέγεθος του μορίου, μειώνει την κάθαρση του φαρμάκου και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια δράσης του. Χορηγείται ως μία εφάπαξ δόση ανά κύκλο χημειοθεραπείας και άρα έχει λιγότερη όχληση για τον Ασθενή που θα χρειαζόταν συγκριτικά, όπως προκύπτει από μελέτες, πολύ περισσότερες καθημερινές χορηγήσεις Φιλγραστίμης.

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η Βιο-ομοειδής Πεγκυλιωμένη Φιλγραστίμη, είναι ένα υψηλής ποιότητας βιοτεχνολογικό προϊόν, το οποίο αναμένεται να καλύψει με αξιοπιστία τις ανάγκες των Ασθενών και να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Σύστημα Υγείας.

Ο Διευθυντής της Γ Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν Δρ. Βασίλειος Μπαρμπούνης ανέφερε σχετικά: «Είναι πολύ σημαντική η είσοδος στην ελληνική φαρμακευτική αγορά προϊόντων υψηλής βιοτεχνολογικής αξίας όπως το Βιο-ομοειδές Φιλγραστίμης μακράς δράσης. Το φάρμακο αυτό αναμένεται να προσφέρει στον ασθενή ένα ασφαλές και αποτελεσματικό όπλο εναντίον της εμπύρετης ουδετεροπενίας, η οποία προκαλείται από την χημειοθεραπεία, μειώνοντας δραστικά με μια μόνο χορήγηση την νοσηρότητα και τους κινδύνους της ουδετεροπενίας, αλλά και την δυσφορία από τις πολλαπλές ενέσεις. Η ιατρική κοινότητα θα στηριχθεί στην υψηλή τεχνολογία του και στην εξακριβωμένη ασφάλεια του. Το εθνικό σύστημα υγείας θα εξοικονομήσει πόρους και το κοινωνικό σύνολο θα έχει πρόσβαση στο αγαθό της φαρμακευτικής περίθαλψης».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Win Medica κ. Μάριος Κοσμίδης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την κυκλοφορία της 1ης Βιο-ομοειδούς Φιλγραστίμης μακράς δράσης στην Ελλάδα. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην Ιατρική Κοινότητα θεραπευτικές επιλογές με υψηλή αποτελεσματικότητα, ποιότητα και ασφάλεια. Στην WinΜedica παραμένουμε πιστοί στο όραμα μας για συνεχή βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Ασθενών».

Σχετικά με την Win Medica

Η Win Medica είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ελλάδα, στο χώρο της πρωτοβάθμιας υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης, με σύγχρονη στρατηγική που υπηρετεί τη βελτίωση της Υγείας, την πρόσβαση του Ασθενή στις θεραπείες και την εξοικονόμηση πόρων. Οι τομείς δραστηριότητας περιλαμβάνουν πρωτότυπα φάρμακα, υψηλής προστιθέμενης αξίας γενόσημα και διαφοροποιημένα φάρμακα, βιοτεχνολογικά φάρμακα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών είναι ο βασικός οδικός άξονας της Win Medica. Με γνώμονα τη φροντίδα για τον Άνθρωπο παράγει, προωθεί και διανέμει ασφαλή, ποιοτικά φάρμακα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Ασθενών, επενδύοντας σταθερά στην έρευνα και πλαισιώνοντας διακεκριμένους επιστήμονες της χώρας μας.

Σχετικά με την Accord Healthcare

H Accord Healthcare που είναι κάτοχος αδείας του συγκεκριμένου φαρμάκου είναι μια εγκατεστημένη στο χώρο των γενοσήμων και βιοτεχνολογικών προϊόντων εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη διανομή φαρμακευτικών προϊόντων σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και στις Η.Π.Α. και τον Καναδά. Ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην Ευρώπη το 2008 και σήμερα διαθέτει πάνω από 9.300 άδειες κυκλοφορίας σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Προσφέρει φάρμακα ζωτικής σημασίας σε προσιτές τιμές, για τα συστήματα υγείας και τους Ασθενείς. Η προσέγγισή της είναι ευέλικτη και καινοτόμος, ώστε πάντα να βελτιώνει τα προϊόντα της και την πρόσβαση των Ασθενών σε αυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην εταιρεία Win Medica, info@winmedica.gr, τηλ. 210-7488821.