SiderAL® DROPS

Σουκροσωμικός σίδηρος σε σταγόνες για παιδιά έως 3 ετών.

Το SiderAL® Drops, όπως και όλα τα σκευάσματα της οικογένειας SiderAL®, χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου στον οργανισμό.

SiderAL® DROPS

ΣΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ Ο ΣΙΔΗΡΟΣ;

Ο σίδηρος είναι ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συμμετέχει σε πολλές ζωτικές λειτουργίες όπως η μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς και στα όργανα του σώματος, καθώς και η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ειδικότερα στα παιδιά, η έλλειψή του έχει συσχετιστεί με δυσμενή επίδραση στη συμπεριφορά καθώς και στην ψυχοκινητική και νοητική ανάπτυξη. 

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συνηθέστερη διατροφική ανεπάρκεια και ευθύνεται για την συχνότερη μορφή αναιμίας, τη σιδηροπενική αναιμία.

Απασχολεί κυρίως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας λόγω των αυξημένων απωλειών αίματος με την έμμηνο ρύση, αλλά και παιδιά τα οποία έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω ανάπτυξης.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα...

Συμμετείχαν περίπου 3.000 παιδιά, έλλειψη σιδήρου με ή χωρίς αναιμία παρουσίασαν το 17% των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 16 ετών, ενώ στα παχύσαρκα παιδιά και στα παιδιά κάτω των 2 ετών το ποσοστό άγγιξε το 30% και 50% αντίστοιχα.

Η έλλειψη σιδήρου αντιμετωπίζεται με χορήγηση σκευασμάτων σιδήρου από το στόμα.

Τα οποία, όμως, συχνά συνοδεύονται από ανεπιθύμητες ενέργειες από το γαστρεντερικό σύστημα και δυσκολίες στη χορήγηση (π.χ. αλληλεπίδραση με την τροφή, λήψη με άδειο στομάχι, μεταλλική γεύση).

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟ;

Η αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου σε παιδιά έως 3 ετών γίνεται ευκολότερη. To SiderAL® Drops χάρη στην σουκροσωμική τεχνολογία προσφέρει σημαντικά οφέλη:

Αυξάνει σημαντικά την απορρόφηση του σιδήρου

Προστατεύει από την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών όπως μεταλλική γεύση, πόνο στο στομάχι, μαύρα κόπρανα, δυσκοιλιότητα κ.ά.

Έχει εύκολη χορήγηση και ευχάριστη γεύση.

SiderAL® DROPS

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ;

Το SiderAL® Drops, όπως και όλα τα σκευάσματα της οικογένειας SiderAL®, χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου στον οργανισμό.

Ανασύσταση

  1. Ανοίξτε τη φιάλη. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην πετάξετε το καπάκι
  2. Αδειάστε το περιεχόμενο του φακελίσκου στην φιάλη.
  3. Βάλτε το καπάκι στην φιάλη (μην χρησιμοποιείτε το σταγονόμετρο),
  4. κλείστε το καλά και αφήστε το για ένα λεπτό.
  5. Ανακινήστε τη φιάλη δυνατά.

Μετά την ανασύσταση διατηρείτε στο ψυγείο για ένα μήνα

Πηγές

  1. Αντωνιάδου-Κουμάτου Ι, Παναγιωτόπουλος Τ, Αττιλάκος Α, επιμέλεια. Παρακολούθηση της υγείας των παιδιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αθήνα: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. 2015 (ygeiapaidiou-ich.gr)
  2. The double burden of obesity and iron deficiency on children and adolescents in Greece: the Healthy Growth Study, J Hum Nutr Diet. 26, 470–478 (doi:10.1111/jhn.12025)
  3. Pharmaceuticals 2018, 11, 97; doi:10.3390/ph11040097
  4. Φύλλο οδηγιών προϊόντος SiderAL® Drops

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 114649/09-11-2018 (Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ). Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Μην υπερβαίνεται την ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία.