Σουκροσωμικός σίδηρος σε σταγόνες για παιδιά έως 3 ετών.

 

Ο σίδηρος είναι ένα ιχνοστοιχείο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό γιατί  συμμετέχει σε πολλές ζωτικές λειτουργίες όπως η μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στους ιστούς και στα όργανα του σώματος, καθώς και η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος. Ειδικότερα στα παιδιά, η έλλειψή του έχει συσχετιστεί με δυσμενή επίδραση στη συμπεριφορά καθώς και στην ψυχοκινητική και νοητική ανάπτυξη. 

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί τη συνηθέστερη διατροφική ανεπάρκεια και ευθύνεται για την συχνότερη μορφή αναιμίας, τη σιδηροπενική αναιμία. Απασχολεί κυρίως γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας λόγω των αυξημένων απωλειών αίματος με την έμμηνο ρύση, αλλά και παιδιά τα οποία έχουν αυξημένες ανάγκες λόγω ανάπτυξης.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 3.000 παιδιά, έλλειψη σιδήρου με ή χωρίς αναιμία παρουσίασαν το 17% των παιδιών ηλικίας 6 μηνών έως 16 ετών, ενώ στα παχύσαρκα παιδιά και στα παιδιά κάτω των 2 ετών το ποσοστό άγγιξε το 30% και 50% αντίστοιχα.

Η έλλειψη σιδήρου αντιμετωπίζεται με χορήγηση σκευασμάτων σιδήρου από το στόμα, τα οποία, όμως, συχνά συνοδεύονται από ανεπιθύμητες ενέργειες από το γαστρεντερικό σύστημα και δυσκολίες στη χορήγηση (π.χ. αλληλεπίδραση με την τροφή, λήψη με άδειο στομάχι, μεταλλική γεύση).

 


 

…και η αντιμετώπιση της έλλειψης σιδήρου σε παιδιά έως 3 ετών γίνεται ευκολότερη

 

Το SiderAL® Drops, όπως και όλα τα σκευάσματα της οικογένειας SiderAL®, χρησιμοποιεί τη σουκροσωμική τεχνολογία για τη μεταφορά και απόδοση του σιδήρου στον οργανισμό.

 

 

Η σουκροσωμική τεχνολογία βασίζεται στην σουκροσωμική δομή και στην ικανότητά της να περνά αναλλοίωτη το πεπτικό σύστημα και να έχει υψηλή απορρόφηση στο έντερο.   

 

 

 

To SiderAL® Drops χάρη στην σουκροσωμική τεχνολογία προσφέρει σημαντικά οφέλη:

 • Αυξάνει σημαντικά την απορρόφηση του σιδήρου
 • Προστατεύει από την εμφάνιση ανεπιθύμητων ενεργειών όπως μεταλλική γεύση, πόνο στο στομάχι, μαύρα κόπρανα, δυσκοιλιότητα κ.ά.
 • Έχει εύκολη χορήγηση και ευχάριστη γεύση.

 

Οδηγίες χρήσης:

 

 

 • 1-2 σταγόνες / κιλό / ημέρα. Μία φορά την ημέρα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας με γεμάτο ή άδειο στομάχι
 • Μπορεί να ληφθεί απευθείας στο στόμα ή να διαλυθεί σε μισό ποτήρι νερό ή άλλο υγρό π.χ. γάλα που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

 

 

 

Ανασύσταση:

 1. Ανοίξτε τη φιάλη. ΠΡΟΣΟΧΗ: μην πετάξετε το καπάκι
 2. Αδειάστε το περιεχόμενο του φακελίσκου στην φιάλη.
 3. Βάλτε το καπάκι στην φιάλη (μην χρησιμοποιείτε το σταγονόμετρο),
 4. κλείστε το καλά και αφήστε το για ένα λεπτό.
 5. Ανακινήστε τη φιάλη δυνατά.

Μετά την ανασύσταση διατηρείτε στο ψυγείο για ένα μήνα

 

Πατήστε εδώ για το Φύλλο Οδηγιών του προϊόντος

Πηγές:

 1. Αντωνιάδου-Κουμάτου Ι, Παναγιωτόπουλος Τ, Αττιλάκος Α, επιμέλεια. Παρακολούθηση της υγείας των παιδιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αθήνα: Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού. 2015 (ygeiapaidiou-ich.gr)
 2. The double burden of obesity and iron deficiency on children and adolescents in Greece: the Healthy Growth Study, J Hum Nutr Diet. 26, 470–478 (doi:10.1111/jhn.12025)
 3. Pharmaceuticals 2018, 11, 97; doi:10.3390/ph11040097
 4. Φύλλο οδηγιών προϊόντος SiderAL® Drops

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: 114649/09-11-2018 (Ο αριθμός γνωστοποίησης στον ΕΟΦ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ).
Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μίας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Μην υπερβαίνεται την ημερήσια συνιστώμενη δοσολογία.